Enkelheten visar vägen i det gamla lokstallet på Gotland

Ett spontant infall gjorde att arkitekten flyttade till Hablingbo och förvandlade ett 100-årigt hus till en industriell inredningsdröm.

Sommargäster som besöker Gotland förundras inte sällan över den förbluffande naturen och att människor tycks ha förvandlat allt från kyrkor till lador och fabriker till underbara sommarställen. Ett före detta lokstall i Hablingbo på sydvästra ön är precis ett sådant. Om man följer en gammal landsväg, mitt ute bland åkrarna, kommer man så småningom till en ostörd tomt med ett vackert gammalt hus vars fasad av rostrött tegel och svart träraster runt entrén är sig lik från tiden när huset byggdes, för nästan 100 år sedan.
“Jag satt och surfade runt på Hemnet och letade egentligen efter en lägenhet i Stockholm när det här huset dök upp. Jag tyckte det var ashäftigt men när jag visade annonsen för Fanny tyckte hon att jag var galen.”
Niklas Larsén och hans tjej Fanny hade precis fått sitt första barn och behövde flytta till något större. Ett tomt lokstall på den gotländska landsbygden stod inte precis på inköpslistan.
“Dels älskar jag projekt, men framförallt kändes det här som en chans man inte fick missa. Allt gick sjukt fort, jag ringde banken, fick lånelöfte, ringde mäklaren, fick veta att det redan fanns en köpare. Slängde ur mig att vi kunde ge mer, ringde ägaren som sa att han planerat att skriva två dagar senare. ‘Vi kan åka ner i morgon’, hasplade jag ur mig.” Sagt och gjort, efter helgen var huset deras.HUSESYN
Här bor: Niklas, Fanny och barnen Ino 3,5 och Bill 1,5. Niklas jobbar som Architect/Head of creative development på MER.
Plats: Ett före detta lokstall i Hablingbo på sydvästra Gotland.
Storlek: 121 kvadratmeter och loft 10 kvadratmeter, fördelat på tre rum i öppen planlösning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *